Hoppa till innehåll

Bäst Skaljacka 2024: Topplista och Guide

Bäst i test skaljacka

Att välja den bästa skaljackan kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet som finns på marknaden. På 5Stars.se jämför och testar vi olika skaljackor för att hjälpa dig att hitta den perfekta jackan för dina behov. Här är vår topplista över de fem bästa skaljackorna som finns på Sportshopen.

Topp 5 Skaljackor på Sportshopen

  1. Haglöfs L.I.M Jacket En lättviktig och funktionell jacka med Gore-Tex membran, idealisk för intensiva friluftsaktiviteter som vandring och klättring. Den erbjuder utmärkt skydd mot väder och vind samtidigt som den är mycket andningsbar.

  2. Helly Hansen Seven J Jacket En mångsidig jacka med Helly Tech Protection, som erbjuder bra skydd mot regn och vind. Den är perfekt för både stadsmiljö och lättare vandringar.

  3. Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket En miljövänlig skaljacka tillverkad av återvunnen polyester, designad för maximal rörelsefrihet och skydd i tuffa väderförhållanden. Utmärkt för fjällvandring och andra krävande friluftsaktiviteter.

  4. Didriksons Granit Jacket En prisvärd skaljacka som kombinerar hållbarhet och komfort. Den är utrustad med en vattentät och vindtät konstruktion, vilket gör den idealisk för varierande väderförhållanden.

  5. The North Face Apex Flex GTX 2.0 En robust och flexibel skaljacka med Gore-Tex som erbjuder exceptionellt skydd mot väder och vind. Den passar perfekt för både friluftsaktiviteter och vardagsbruk.

Hur Mycket Kostar en Skaljacka?

Bästa skaljackan på nätet

Priset på en skaljacka kan variera kraftigt beroende på märke, material och funktioner. På Sportshopen kan du hitta skaljackor från cirka 1,000 kronor upp till 5,000 kronor eller mer för toppmodeller. Generellt sett, ju fler tekniska egenskaper och högre kvalitet på materialen, desto högre pris.

Vad är en Skaljacka Bra För?

En skaljacka är utmärkt för att skydda mot vind och regn samtidigt som den är lätt och andningsbar. Den är idealisk för friluftsaktiviteter som vandring, skidåkning och klättring. Skaljackan fungerar också bra i vardagen under regniga eller blåsiga dagar.

Varför är Skaljackor Så Dyra?

Skaljackor är ofta dyra på grund av de avancerade material och teknologier som används i deras tillverkning. Membran som Gore-Tex och andra vattentäta, andningsbara material är kostsamma att producera. Dessutom kräver design och konstruktion av skaljackor hög precision för att säkerställa att de håller tätt mot väder och vind samtidigt som de är bekväma att bära.

Vad Ska Man Tänka På När Man Köper en Skaljacka?

När du köper en skaljacka bör du tänka på följande faktorer:

  • Väderförhållanden: Vilka förhållanden du oftast kommer att använda jackan i, såsom regn, snö eller vind.
  • Aktivitetsnivå: Om du ska ha jackan för högintensiva aktiviteter, välj en med hög andningsförmåga.
  • Passform och Komfort: Se till att jackan sitter bra och inte hindrar rörelse.
  • Funktioner: Kolla efter justerbara huvor, ventilationsdragkedjor och fickor som passar dina behov.
  • Material och Hållbarhet: Välj ett material som erbjuder bra skydd och hållbarhet över tid.

Vad är det för Material i en Skaljacka?

Skaljackor är ofta tillverkade av syntetiska material som nylon eller polyester med ett vattentätt membran som Gore-Tex. Yttertyget är vanligtvis behandlat med en vattenavvisande beläggning (DWR) för att hålla vattnet borta från jackans yta. Insidan kan ha olika typer av foder beroende på jackans syfte, men oftast är de designade för att vara så andningsbara och lätta som möjligt.


På 5Stars.se strävar vi efter att ge dig den mest omfattande och pålitliga informationen för att du ska kunna göra det bästa valet när du köper en skaljacka. Vi testar och jämför olika modeller för att hitta de som erbjuder bäst skydd, komfort och hållbarhet. Besök vår sajt för att se våra senaste tester och jämförelser.